Det här gör vi

Det vi i huvudsak är fokuserade här på Pengar247 är snabblån, som även kallas för smslån. Detta är en relativt ny lånetyp som blev populär i början på 2000-talet. Istället för att behöva gå till banken och gå igenom en hel del krångliga processer för att få sitt lån godkänt, så kan man idag exempelvis låna 10000 kronor endast genom att registrera sig på en sida på internet. Upplägget är ofta mycket enkelt: Du bestämmer hur mycket pengar du vill låna, och därefter väljer du under vilken tidsperiod som du behöver pengarna innan du kan betala tillbaka. Baserat på beloppet och tidsperioden så räknar sedan långivaren ut räntan. Till skillnad från banklån som ofta har rörliga räntor, så är räntan fast när det kommer till snabblån. Du får direkt veta hur mycket avgift som företaget kommer att ta ut för ditt lån. Tänk på att den effektiva räntan ibland kan vara hög på ett lån som man gjort på internet – Det är ofta mycket snack om det i tidningar och annan media, att låneföretag skulle lura andra människor på pengar genom sina höga räntor. Men så länge du vet exakt vad som gäller för ditt lån och du är med på villkoren så behöver det absolut inte vara en dålig idé att ta ett lån. På ett större lån så tar företaget ut en ränta på upp till 20%, vilket innebär att om om du låna 5000 kronor i 30 dagar, så kommer du att betala tillbaka 6000 kronor när tidsperioden har gått ut. Av denna anledning så ska man endast ansöka om ett lån när man verkligen behöver det.

Vi hoppas att du som hittar hit ska vara nöjd med den information vi tillhandahåller. Vi uppmanar alltid er att kontakta oss om ni har några frågor eller funderingar. Det här kan ni göra via fliken ”kontakt” som syns i menyn.

”Hur mycket kan man låna” och fler frågor om snabblån

”Hur mycket får jag låna?” är en fråga som många ställer sig när de funderar på snabblån, och det finns egentligen inget definitivt var på den frågan. Förutsatt att du har en helt felfri kredithistorik så kan man oftast ansöka om lån på upp till 20.000 kronor hos svenska lånföretag – även om vi förstås anser att du aldrig ska låna mer pengar än du faktiskt behöver. Tänk på att räntan blir högre ju mer pengar du lånar. Det är även mycket frågor kring det här med att låna pengar med betalningsanmärkning, och även om det naturligtvis gör det svårare att få lånet beviljet så finns det faktiskt låneföretag som är specialiserade på just denna typ av lån. En betalningsanmärkning innebär helt enkelt att man tidigare i livet har varit sen med att betala t.ex. en räkning eller flera, och att detta sedan har bokförts i ditt personregister. När man ansöker om lån så kollar lånföretaget alltid upp dina personuppgifter och gör en kreditcheck på dig för att avgöra om du ska beviljas lånet eller inte.

En sak som är värd att tänka på om du sitter med tankar på att ansöka om lån utan kreditprövning, är att om du tidigare har en betalningsanmärkning, så kommer räntan att vara högre för ditt lån. Detta gör låneföretaget av den enkla anledningen av att det är en större risk för dem att låna ut pengar till dig än till någon som har en felfri betalningshistorik. Detta gör att man kanske bör tänka två gånger innan man ansöker av denna typ av lån, även om man naturligtvis ibland inte har något val än att låna pengar.

Det absolut viktigaste när det kommer till att låna pengar online, är man absolut inte kan se det som ett sätt att skaffa sig extra pengar. Att låna pengar finns det ingen som gör för att bli rik, utan dessa lån bör endast användas när du t.ex. behöver ett förskott på din lön exempelvis. Det är inte en bra idé att ansöka om ett lån om du inte har anställning och varje månad får in pengar som gör att du faktiskt klarar av att betala tilbaka ditt lån. Med allt detta sagt, så är det samtidigt inte så att det alltid är en dålig idé att ta ett lån. Det finns en massa situationer då det är helt befogat att ansöka om lån, och så länge du klarar av att betala din skuld i tid så finns det ingenting att oroa sig för!