Flex eller More? – Vad ger mest tillbaka?

Det finns en hel del att spara (och tjäna) på att välja rätt kreditkort. Med bonusar, försäkringar och rabatter kan rätt val göra att man kan spara tusenlappar varje år. En av de större aktörerna inom kreditkort i Sverige är Re:member som har tre kort, Re:member, Flex och More.

I den här artikeln ställs Re:member Flex mot Re:member More.

Årsavgift: Här vinner Flex då kortet inte har någon årsavgift alls. Re:member More är visserligen gratis första året men kostar därefter 295kr.

Försäkringar: Här vinner More tydligt. På kortet ingår Reseförsäkring More vilket är ett betydligt större försäkringspaket mot den reseförsäkring som ingår i Flex. Dessutom ingår även tre valfria försäkringar i det utbud av 12 försäkringar som Re:member erbjuder. Dessa kostar annars 70kr per försäkring och år.

Den som vill har alltid möjligheten att byta försäkring mellan dessa 12 så det finns alltså ingen ”bindningstid” på de försäkringar som väljs.

På Flex ingår inte några försäkringar alls. Men möjligheten finns alltid att köpa till de som önskas vilket då alltså kostar 70kr st.

Då More har 11 försäkringar som ingår (8 reseförsäkringar) så vinner More även på denna punkt.

Bonus: Oavsett vad som köps eller var det köps så ges 1% i bonus med More. Genom att använda kortet frekvent går det alltså att få en hel del tillbaka varje år. Om man bara handlar för 5.000kr varje månad så skapar det i alla fall en bonus på 600kr per år.

Handlar man för 2.500kr blir bonusen 300kr vilket är strax över vad kortet kostar. Så visst har Flex en fördel i att det är gratis men det krävs inte många inköp med More för att bonusen ska ge mer tillbaka än vad kortet kostar.

På denna punkt vinner More extremt stort. Flex har nämligen ingen bonus alls.

Ränta: Flex är ett något unikt kreditkort på denna punkt. Här går det nämligen att få individuell räntesats. Som lägst går det att få 9,74% vilket är mycket bra. Som högst är räntan 24,74% vilket däremot är en extremt dålig räntenivå på kreditkort.

Att få den lägsta räntan känns som väldigt svårt om man inte visar upp en lysande bra ekonomi, troligen så pass bra att man inte skulle vara intresserad av ett kreditkort som Flex …

På More är räntan samma för alla kortägare, nämligen 16.24%. Det ligger ungefär i klass med många andra kreditkort.

Sammanfattning

Det finns två tydliga fördelar med Flex. För det första är kortet gratis och för det andra är det låg ränta (om man lyckas få den lägsta räntan). Men det ska ställas mot vad man får med kortet More. Kortet kostar 295kr per år, vilket man får tillbaka om kortet för minst 2.500kr varje månad.

Sker inköp på större summa blir det till och med mer lönsamt med More. Dessutom får man 11 försäkringar med på kortet. Den låga räntan kvarstår som en fördel. Men de som har så bra ekonomi att de får kortföretagets allra lägsta ränta vill till med sannolikhet har mer av sitt kreditkort än bara en låg ränta.

Vinnaren blir Re:member More med dess ovanligt generösa bonussystem och finns försäkringar. Egentligen är det lite fel att jämföra dessa kort, men de har ju samma utgivare, därav jämförelsen. Skulle man känna behov av ett kreditkort utan avgifter så finns det bättre kreditkort än Re:member Flex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *